Tips!!
Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya
salt & peppar
Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natten.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten)
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 15-20 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 2 rödlökar i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.
Kall sås:
4 dl creme fraich
3 msk majonäs
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
Det här gjorde vi igår, prova om ni inte gjort det, super gott!
