Tips!!

Marinad till fläskfilén:


3-4 pressade vitlöksklyftor

1-1 1/2 dl olivolja

1-1 1/2 tsk sambal olek

2 msk soya

salt & peppar

Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natten.

Smörj en långpanna och lägg i:

ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten)

Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 15-20 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 2 rödlökar i strimlor.

Överst lägger du skivade tomater och en fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.


Kall sås:

4 dl creme fraich

3 msk majonäs

3 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lite pressad lime

Det här gjorde vi igår, prova om ni inte gjort det, super gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0